Van Der Zwaag
De Groene Dienstverlener

onderhoud, aanleg en verzorging van al u groen.

Bomen laten kappen

Van der Zwaag de Groene Dienstverlener is gespecialiseerd in het kappen van bomen. Maar wanneer moet u nou een boom laten kappen?

U laat een boom kappen wanneer u dit zelf niet kunt doen. De boom kan natuurlijk veel te groot zijn voor u, maar hij kan ook gedeeltelijk over iets heen hangen.

Zo kan een boom over een deel van uw huis hangen of over uw serre. Wanneer u meer licht in uw woonkamer wilt en de boom u het licht ontneemt, kunt u ervoor kiezen om deze boom door ons te laten kappen

Door onze jarenlange ervaring op het gebied van boomverzorging en bomen kappen bent u bij ons aan het juiste adres voor deze lastige klus. Benieuwd naar de kosten? Neem dan contact op voor een vrijblijvende offerte!

Zieke of instabiele bomen

Bomen kunnen ziek of instabiel zijn waardoor ze gekapt moeten worden. Van der Zwaag is gespecialiseerd in het kappen van bomen. We zijn professioneel klimmer en gespecialiseerd in het veilig kappen van uw boom of bomen.

Vaak is er namelijk te weinig ruimte om de boom in 1 keer neer te halen. Daarom maken we vaak gebruik van onze klimuitrusting om in de boom te klimmen. Eerst worden de takken afgevangen met touwen en vervolgens vellen we de boom van bovenaf. Er worden kleine stukken naar beneden gelaten waardoor dit geen gevaar vormt voor de omgeving.

Op deze manier is het dus ook veilig wanneer een boom over bijvoorbeeld een schuur of huis heen hangt. We zorgen ervoor dat er niks beschadigd raakt tijdens het proces.

Vergunning bomen kappen

Om een boom te laten kappen heeft u vaak een kapvergunning nodig. Dit is afhankelijk van de voor u geldende plaatselijke verordening. U kunt dit inzien op www.omgevingsloket.nl. Hier kunt u de te volgen stappen doorlopen en inzien of dit ook voor u van toepassing is. Wanneer u het niet kunt vinden, kunt u contact opnemen met uw eigen gemeente.

Wat gebeurt er met het hout?

U bepaalt zelf wat er met het hout gebeurt. Zo kunnen we het stamhout aan 30 cm stukken zagen zodat u het kunt gebruiken voor de open haard. De takken kunnen we voor u versnipperen zodat u het bijvoorbeeld kunt gebruiken voor in uw tuin. We kunnen het ook voor u afvoeren en meenemen, zodat u er niet mee blijft zitten.

Certificaten

Van der Zwaag de Groene Dienstverlener is gecertificeerd voor meerdere activiteiten. Zo zijn wij in het bezit van de volgende certificaten:

  • klimmen in bomen met klimuitrusting
  • lichte en zware velling met de motorzaag

Bomen laten kappen in Overijssel

Van der Zwaag de Groene Dienstverlener is gevestigd in Ommen. Een plaats in de provincie Overijssel. Bent u op zoek naar een boomverzorger uit Overijssel die gespecialiseerd is in bomen kappen? Neem dan direct contact op!