Van Der Zwaag
De Groene Dienstverlener

onderhoud, aanleg en verzorging van al u groen.

Bomen laten snoeien

U bent op zoek naar een partij die uw bomen kan snoeien? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Neem direct contact op voor een offerte.

Bomen laten snoeien

U heeft last van een boom in uw tuin die u het zonlicht ontneemt? Overhangende takken die gevaarlijk zijn voor het langsrijdende verkeer? Op zoek naar een professioneel bedrijf dat dit voor u oplost? Dan bent u bij ons aan het goede adres!

Het komt vaak voor dat deze bomen op een plek staan die moeilijk bereikbaar is en dat het een lastig karwei is om deze bomen zelf te snoeien. Van der Zwaag de Groene dienstverlener heeft het juiste materiaal en de juiste uitrusting om u deze lastige klus uit handen te nemen. Om bomen op grote hoogte te laten snoeien maken we gebruik van klimtechnieken. Na afloop wordt de werkplek weer volledig opgeruimd en netjes achter gelaten

3 fases in de levenscyclus van een boom

Een boom komt in zijn levenscyclus in 3 fases. Dit zijn:

  • de opbouwfase (jeugd)
  • de instandhoudingsfase (volwassenheid)
  • de verbreidingsfase (ouderdom).

Gedurende deze drie fases is de manier van snoeien ook steeds anders. Vooral in de eerste twee fases van de boom is het noodzakelijk de boom goed te (laten) snoeien.

Jeugdsnoei

De boom snoeien in de opbouwfase van zijn leven is belangrijk om de boom zo gezond mogelijk de volwassenheidsfase in te laten gaan. De werkzaamheden zijn er met name op gericht om de gewenste takvrije stamhoogte te bereiken en de kroon zich zo goed mogelijk te laten ontwikkelen.

Volwassenheidssnoei

Wanneer de boom zijn uiteindelijke vorm heeft aangenomen is het belangrijk om de boom goed te onderhouden. In deze fase is het van belang om dood hout en gebroken takken te verwijderen zodat dit geen gevaar oplevert voor de omgeving

Ouderdomssnoei

In de ouderdomsfase worden bomen vaak niet meer gesnoeid. Wanneer een boom dan toch een gevaar of belemmering vormt, kunt u ons inschakelen om de kroon te laten innemen. Hierbij wordt een bepaalde lengte van de takken afgehaald zodat de kroon van de gesnoeide boom weer lichter en opener wordt.

Bent u op zoek naar een professioneel bedrijf dat voor u elke boom kan snoeien? Dan bent u bij Van der Zwaag de Groene Dienstverlener aan het juiste adres. U kunt hier meteen contact opnemen.

Bomen laten snoeien in Overijssel

Van der Zwaag de Groene Dienstverlener is gevestigd in Ommen. Een plaats in de provincie Overijssel. Bent u op zoek naar een boomverzorger uit Overijssel die gespecialiseerd is in bomen snoeien? Neem dan direct contact op!